Betonnen aanrechtblad

Beton bestaat in de bouw al jaren. Tegenwoordig vindt beton steeds meer z'n weg naar huis en interieur. Een betonnen aanrechtblad is bijzonder eigentijds. Beton is daarnaast ook duurzaam en sterk, wat beslist een voordeel is voor een aanrechtblad. Stevig materiaal is een vereiste, want het aanrechtblad wordt nu eenmaal intensief gebruikt.

Betonnen aanrechtblad

Beton chique in industriële keuken

Het betonnen aanrechtblad heeft unieke eigenschappen als krimpscheurtjes, craquelé en prachtige kleurschakeringen. Dit geeft uw aanrechtblad een unieke uitstraling. Betonnen aanrechtbladen worden vaak in moderne keukens toegepast vanwege hun stoere, robuuste uiterlijk. Ook in moderne, landelijke en nostalgische keukens zien we betonnen aanrechtbladen verschijnen. Het betonnen aanrechtblad staat bijzonder chique in de industriële keuken met zijn strakke belijningen, rvs-accenten en robuuste apparatuur.

Betonnen aanrechtblad

Beton werkblad in elke vorm

Een betonnen aanrechtblad bestaat uit kiezel, zand, cement, hulpstoffen en eventuele kleurpigmenten. Dit wordt gemengd met water en in een mal gegoten. Na een periode van uitharden wordt het betonnen aanrechtblad uit de mal gehaald. Betonnen aanrechtbladen zijn dus in elke vorm te verkrijgen! Een onbehandeld betonnen aanrechtblad is niet bestand tegen water. Omdat beton kalkhoudend is, is het ook gevoelig voor vlekken. Veel mensen weten deze gebruikssporen te waarderen, het geeft het betonnen aanrechtblad immers een uniek, doorleefd uiterlijk. Het morsen van zure vloeistoffen, olie of vet kunt u het beste proberen te voorkomen. Mocht dit toch gebeuren, neem het dan zo snel mogelijk op met een (vochtige) doek of keukenrol. We raden aan om zure vloeistoffen zo veel mogelijk boven de gootsteen in te schenken.

Betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad is duurzaam

Het betonnen aanrechtblad is duurzaam, degelijk en gaat lang mee. Ondanks de hittebestendigheid van het betonnen aanrechtblad adviseren we u altijd om onderzetters te gebruiken bij uw pannen. Zo voorkomt u krassen en beschermt u de coating van uw betonnen aanrechtblad.

Lees over andere aanrechtbladen
Betonnen aanrechtblad
Betonnen aanrechtblad