Composiet aanrechtblad

Composietsteen bestaat uit kwarts waar kleurpigmenten, granietkorrels en hars aan toe worden gevoegd. Dit mengsel wordt in een mal gegoten en onder hoge druk en temperatuur tot plaat gevormd. Hierdoor krijgt elk composiet aanrechtblad een unieke uitstraling omdat tijdens het mengproces niet te voorspellen valt waar elke kleurkorrel zich ophoopt. Met uw composiet aanrechtblad bent u dus altijd uniek!

Composiet aanrechtblad

Kies voor gemak met composiet

Composiet is zeer duurzaam materiaal dat krasvast, hygiënisch en zeer onderhoudsvrij is. Vloeistof of vocht dat intrekt, is tot een minimum beperkt bij composiet. Wel adviseren we om agressief vuil zoals vet, thee en vruchtensappen direct te verwijderen. Dit kan namelijk wel in uw composiet aanrechtblad doordringen. Hoewel impregneren van uw aanrechtblad geen vereiste is, kiezen sommige mensen toch voor deze extra beschermlaag. Met impregneren is uw composiet aanrechtblad nog meer beschermd tegen vocht en vuil. Verder kunt u uw composiet aanrechtblad dagelijks onderhouden met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel.

Composiet aanrechtblad, lees meer over de voordelen en nadelen

Composiet: sterk en hittebestendig

Het composiet aanrechtblad is een oerdegelijk materiaal dat ook zeer hittebestendig is. Desondanks adviseren we onze klanten altijd om onderzetters te gebruiken op hun aanrechtblad. Hete pannen die op een aanrechtblad geplaatst worden, kunnen een zogenaamde thermoshock veroorzaken, waardoor het aanwezige hars in composiet verkleurt. Ondanks dat een composiet aanrechtblad krasvast is, adviseren we ook om altijd snijplanken te gebruiken.

Composiet aanrechtblad

Composiet in diverse afwerkingen

U kunt kiezen uit diverse kleuren, maar ook uit diverse afwerkingen, passend bij alle stijlen keukens. U kunt uw composiet aanrechtblad in hoogglans/gepolijst laten afwerken, gezoet, satin en gevlamd/anticato. (Niet iedere kleur is in alle afwerkingen mogelijk.)

Composiet in hoogglans. Bij de hoogglans afwerking wordt de toplaag van uw aanrechtblad glanzend gepolijst, maar toch krasvast.

Bij de gezoete afwerking wordt het composiet aanrechtblad niet heel fijn gepolijst. Het materiaal verkrijgt hierdoor een soort matglans wat veel mensen fraai vinden. Het eindresultaat is een natuurlijke look van uw aanrechtblad die fraai staat in de moderne keuken.

Vindt u gezoet composiet te onnatuurlijk, dan is het mogelijk om uw composiet aanrechtblad een satin uitstraling te geven. Het ziet er wat grover en natuurlijker uit.

Bij de gevlamde of anticato afwerking wordt het composiet aanrechtblad gestraald of gevlamd waardoor er een ruw oppervlak ontstaat. Dit oppervlak is vergelijkbaar met dat van de satin afwerking, alleen is het reliëf grover.

Lees over andere aanrechtbladen
Composiet aanrechtblad
Composiet aanrechtblad