Terrazzo aanrechtblad

Voor wie wel eens in Italië komt, roept het terrazzo aanrechtblad waarschijnlijk direct herinneringen op van mooie patio's, stoepen bij authentieke winkels en mozaïekvloeren in oude gebouwen. Terrazzo vindt zijn oorsprong in Italië, jaren geleden, toen ambachtslieden restanten marmer samen met klei gebruikten  om er de terrassen rond hun huizen mee te plaveien. Nog steeds zien we terrazzo in het Italiaanse straatbeeld. Terrazzo draagt deze cultuur met zich mee bij de toepassing als aanrechtblad.

Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo aanrechtblad in Nederland

In de vorige eeuw werden de unieke eigenschappen van terrazzo ook in Nederland ontdekt. Terrazzo wordt momenteel toegepast als aanrechtblad, maar ook voor vloeren, vensterbanken. Als sierbeton is het uniek materiaal, vervaardigd uit beton en delen kwarts, graniet, glas en marmer.

De voor- en nadelen van terrazzo aanrechtblad

De uitstraling van terrazzo doet je direct vallen voor dit uitheemse materiaal. Maar ook in de praktijk kent het terrazzo aanrechtblad vele voordelen. Zo het is duurzaam, en is het ook repareerbaar. Daarnaast is het hittebestendig, hoewel we altijd adviseren om onderzetters te gebruiken om een thermoshock tegen te gaan. Het terrazzo aanrechtblad is krasgevoelig. Let u altijd op met scherpe voorwerpen en gebruik snijplanken tijdens uw keukenwerkzaamheden. Ook dient u op te letten met vloeistoffen zoals thee, frisdrank, rode wijn en vloeistoffen die snel vlekken achterlaten op kleding. U kunt uw terrazzo aanrechtblad laten voorzien van een beschermende laag. Hiermee beschermt u uw werkblad, maar voorzichtigheid blijft geboden. Ook het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen dient vermeden te worden.

Terrazzo aanrechtblad

Terrazzo in vele stijlen

Vanwege de combinatie van diverse componenten is de verscheidenheid van het terrazzo aanrechtblad zo groot. Het is leverbaar in vele kleuren, maar ook vele soorten patronen. Geen steen is immers hetzelfde! Kies voor terrazzo in uw landelijke, klassieke, moderne of luxe keuken. En zeker met glas of marmer krijgt u een aanrechtblad dat uw keuken uit schittert!   

Onderhoud terrazzo aanrechtblad

In de keuken kunt u uw terrazzo aanrechtblad gewoon reinigen met een vochtige doek, een sopje of een mild schoonmaakmiddel. Drie tot vier keer per jaar dient uw aanrechtblad te worden behandeld met een speciaal onderhoudsmiddel. Dit kan bij ons besteld worden.

Lees meer over aanrechtbladen
Terrazzo aanrechtblad